U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti nestabilno vrijeme uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom i najvišu dnevnu temperaturu do 26 stepeni Celzijusovih.

U Srpskoj i FBiH jutros je oblačno uz kišu i pljuskove sa grmljavinom koji se premještaju od zapada ka ostalim predjelima.

Na sjeveru i zapadu će biti i jačih pljuskova uz lokalno obilnije padavine, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Dnevna temperatura vazduha biće od 20 do 26, u višim predjelima od 16 stepeni Celzijusovih.

Sredinom dana padavine će polako da slabe i u drugom dijelu dana će biti promjenjivo vrijeme. Na jugu će biti suvo i sunčanije, a na sjeveru i istoku i dalje nestabilno uz smjenu sunčanih perioda sa povremenim pljuskovima sa grmljavinom.

Vjetar će biti slab do umjeren zapadni i jugozapadni, uveče ponegde pojačan, podaci su Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Temperatura u 9.00 časova: Bjelašnica šest, Kneževo, Han Pijesak i Čemerno, Kalinovik, Majevac, Manjača, Foča, Rudo 12, Krupa na Uni, Čelinac, Šipovo i Mrkonjić Grad 13, Istočno Sarajevo, Kotor Varoš, Krupa na Vrbasu, Ribnik
14, Banja Mlječanica, Srbac, Brod, Ugljevik, Prijedor, Novi Grad, Sarajevo, Tuzla i Zenica 15, Bileća, Bugojno i Livno 16, Bijeljina 17, Trebinje 18, Doboj, Mostar, Neum, Banjaluka 19 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA/RTRS