Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić naglasio je da prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić i general Vojske Republike Srpske Ratko Mladić zaslužuju poštovanje koje ničim ne bi trebalo dovoditi u pitanje.

“Lično imam vrlo pozitivan stav prema dvojici naših čelnika, i predsjedniku i komandantu. To na bilo koji način ne bih mogao dovesti u pitanje, ni bilo kakvom pošalicom, ali isto tako mislim da je neprimjereno da se komentariše nečiji vic ili šala”, rekao je Savčić komentarišući današnji istup ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragana Mektića koji je na sjednici Predsjedništva SDS-a u Bijeljini ispričao vic u kojem je na neprimjeren način pominjao prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića i generala Ratka Mladića, što su mediji kasnije objavili.

Savčić smatra da je “najbolje uzdržati se od komentara”.

“Mislim da ta dvojica ljudi, prije svega, zaslužuju uvijek samo poštovanje, bez obzira o kakvom se nivou razgovora radi. Vrlo je nezgodno baš sve da komentarišemo. Pogotove ne znam kakav je tu bio nivo priče, sadržaj… Teško se sad u nešto uključiti sa strane i uzeti jedan djelić toga, pa onda to komentarisati”, mišljenja je Savčić.

U svakom slučaju, kaže on, njegov stav je da su Karadžić i Mladić ljudi koji zaslužuju, prije svega, poštovanje koje ničim ne bi trebalo dovoditi u pitanje.

Srna/ATV