U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti nestabilno vrijeme sa čestim pljuskovima i grmljavinom, uz temperaturu vazduha od 20 do 25 stepeni Celzijusovih.

Prijepodne se očekuje povećanje oblačnosti od zapada i sjeverozapada, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Pljuskovi će se sredinom dana širiti ka sjeveroistoku i istoku, te centralnom pojasu i jugu, uz grmljavinu. Lokalno će biti i jačih pljuskova, moguć je i grad, a tokom noći očekuje se smanjenje oblačnosti.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjevernog i sjeverozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha biće od 20 do 25, na jugu oko 27, a u višim predjelima od 16 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Sokolac pet stepeni, Kalinovik, Čemerno i Klekovača sedam, Han Pijesak osam, Majevac, Istočno Sarajevo, Kneževo i Šipovo 10, Ribnik, Mrkonjić Grad, Bileća i Manjača 11, Kotor Varoš i Brod 12, Zenica, Doboj, Srbac, Banja Mlječanica, Rudo, Krupa na Uni, Čelinac, Novi Grad, Prijedor i Ugljevik 13, Krupa na Vrbasu, Bijeljina i Trebinje 14, Banjaluka 16 i Neum 17 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA/RTRS