Očekujem da svi poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske na jedan ozbiljan način shvate ono što smo shvatili mi iz opozicije kada smo kreirali materijale koji su više nego dovoljni za smjenu Vlade Srpske, rekao je danas u Bijeljini predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

Govedarica tvrdi da je sasvim jasno da je poslije izjava predsjednika DNS-a Marka Pavića vezano za smjenu ministra Petra Đokića, zahtjev za smjenu Vlade Srpske opravdan.

“Želim da naglasim da je Đokić na tu poziciju došao ne samo statusom ‘Ljubije’ i sjednice koja je opredijelila sudbinu prodaje tog prirodnog resursa, već nizom loših rezultata u proteklom periodu. Vlada Srpske se opredijelila na jednu odgovornu politiku, međutim ta odgovorna politika nije manifestovana kada je u pitanju elektroenergetski sektor kojim Đokić predsjedava odnosno vodi taj resor, a to znači da svi negativni efekti moraju da imaju odgovornost”, rekao je Govederica i dodao:

“Pošto direktori nisu odgovorni i pošto taj sektor nije odgovoran, onda je sasvim sigurno da je odgovoran ministar Đokić. Očekujem poslije Pavićevih izjava da postoji realno obrazloženje zašto ova Vlada treba da ide i zato treba da se usvoji dnevni red.”

Govedarica je rekao da vjeruje da će na ozbiljan način shvatiti prijedlog opozicije i da će Parlament raspravljati o svim promašajima Vlade Republike Srpske.

rtvbn.com