Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je ne iznenađuje najava funkcionera NDP-a Zdravka Krsmanovića o vanparlamentarnoj borbi za vlast i spominjanje makedonskog scenarija za Republiku Srpsku, jer to, kako kaže, nisu političari, već destruktivci i rušilačka grupa neostvarenih opozicionara.

Komentarišući Krsmanovićevu izjavu da su “i u Makedoniji ljudi izašli ispred zgrade Vlade i zahtjevali da i opozicija uđe u Vladu”, Cvijanovićeva je upozorila da bi se “iz te izjave moglo zaključiti da Krsmanović priziva nerede, ubistva, upade u institucije i ko zna kakvu još ludost kad za Republiku Srpsku planira scenario kakav je viđen u Makedoniji”.

Premijer Srpske je izjavila Srni da se “opozicija više ne bori za politiku nekog Saveza za promjene već nastoje galamom sebi obezbijediti poslanička mjesta na narednim izborima”.

“Pretpostavljam da čekaju nekog ambasadora u BiH da ih uvede u vlast i da im da ono što im narod već 11 godina nije dao na izborima. Hoće da budu vlast, a ne mogu da pobijede na izborima, hoće da smjenjuju Vladu, a ne mogu da izglasaju ni dnevni red. Kobajagi brinu za narod, a u Sarajevu blokiraju sredstva sopstvenim građanima”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da je to dno dna i da više ništa ne treba da doda.

“Dovoljno je da narod čuje šta je njihova politička platforma, a ona je rušilačka, destruktivna, katastrofalna”, naglasila je Cvijanovićeva.

Izvor: SRNA/RTRS