Policija je sprovela operaciju u oblasti Barking u istočnom Londonu, gdje je uhapšeno 12 osoba. Mediji prenose da je racija izvršena u kući jednog od napadača na Londonski most.

Na snimcima iz vazduha vidi se kordon policije postavljen oko bloka stanova i vozilo Hitne pomoći parkirano ispred, javlja “Rojters” pozivajući se na “Skaj njuz”.

U Barkingu je uhapšeno 12 osoba koje se dovode u vezu sa sinoćnim terorističkim napadom, saopštio Skotland jard.

Ministarka policije kaže da su napad najvjerovatnije izveli “radikalni islamisti”.

Povrijeđena su i četiri policajca, od kojih jedan teže, javlja Bi-Bi-Si.

Na sinoćnom napadu u Londonu napadači uzvikivali: “Ovo je za Alaha”, kažu očevici. Nema podataka o mogućim srpskim žrtvama.

Do sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali kako javlja Bi-Bi-Si, pristalice Islamske države slave na društvenim mrežama.

U međuvremenu je i očevidac Džerard rekao da su napadači sinoć uzvikivali “Ovo je za Alaha”.

“Trčali su i uzvikivali ‘Ovo je za Alaha’. Izboli su jednu djevojku možda 10-15 puta”, rekao je Džerard za Bi-Bi-Si, navodeći da je pokušao da ih spriječi bacajući flaše, stolice i ostale predmete na njih.

Britanska policija je saopštila da je napad na Londonskom mostu i pijaci “Borou” teroristički akt. Napad su izvele tri osobe, koje su potom ubijene u obračunu sa policajcima, prenosi Rojters.

Kako je saopšteno, napadači su kombijem uleteli među pješake na mostu, a potom noževima napali ljude na području pijace “Borou”.

Prema navodima londonske Hitne službe, ranjenici su primljeni u pet bolnica širom britanske prestonice, a lakše povrijeđenima je pomoć pružena na licu mjesta.

U Ambasadi Srbije u Londonu kažu da za sada nema podataka o srpskim žrtvama, a da se više informacija očekuje nakon sastanka konzula sa zvaničnicima.

Veliku Britaniju je 22. maja zadesio teroristički napad u kojem su, na kraju koncerta američke tinejdž-zvezde Arijane Grande u Mančesteru, ubijene 22 osobe, među kojima je bilo i djece. Ranjeno je više od 100 osoba, a neke od njih su i dalje u kritičnom stanju. Za taj napad odgovornost je preuzela Islamska država.

Izvor: RTS, Tanjug