Našim parama kupljene su desetine, pa možda i stotine audija kojim se vozaju političari i rukovodioci javnih preduzeća i institucija.

Piše: Dragan Sladojević

Oni sebi mogu da namjeste optimalnu temperaturu, kako se, po ovim paklenim vrućinama, ne bi preznojavali na kožnim sjedištima.

Naše pare troše sebi da ugode, dok bi se, istovremeno, u ko zna koliko prostorija u bolnicama i domovima zdravlja, ovih dana opran veš osušio za pola sata.

Sav čemer i jad bh. zdravstva oslikava i činjenica da se zdravstvene ustanove, u 21. vijeku, protiv vrućine bore promajom.

Zamislite kako je u sobi sa šest popunjenih bolesničkih kreveta, gdje klima-uređaja nema, a stolarija je stara decenijama.

Kako u takvim katastrofalnim uslovima da se pacijenti pridržavaju preporuka ljekara, koji savjetuju izbjegavanje izlaganju visokim temperaturama?

Po ovakvim žegama i zdrav čovjek je na korak do bolesti. Bolesnih je sve više, a oni su prinuđeni u bolnice da donose lijekove.

Čak i one za koje se strahuje da boluju od teških bolesti, na preglede naručuju za dva-tri mjeseca.

Uništeno nam je zdravstvo. Više od te činjenice boli samo nepravda. Ona, koja se ogleda u tome da političari narodne pare nemilice troše na ispunjavanje svojih prohtjeva, a ne tamo gdje su investicije najneophodnije.

Ova država idealno je skrojena za jedan dio ljudi, onih koji su se dočepali visokih funkcija.

Ostali mogu da ispaštaju ili kupuju kartu u jednom smjeru. A pošto armija ljudi svake godine napusti zemlju, vlast se pohvali da je smanjila stopu nezaposlenosti.

NN