Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Srpkoj, i u priejdorskom Domu zdravlja prelaze na kovid režim rada. Tako je od 30. avgusta ponovo otvorena ambulanta za akutno-respiratorne infekcije (ARI), u prostorijama Vatrogasnog doma. Ambulanata radi od 7-20 časova.

– ARI ambulantu ponovo smo otvorili jer je sve veći broj građana koji nam se javljaju sa simptomi sličnim gripi ili kovidu. Dakle, povišena tjelesna temperatura, grlobolja, začepljen nos, povraćanje, proliv. Pacijenti sa takvim siptomima se javljaju u ARI ambulantu, koja radi u dvije smjene – pojasnila je dr Dijana Đerić, pomoćnik direktora Doma zdravlja Prijedor za medicinka pitanja.

Kovid ambulanta i dalje je u prostrijama  mjesne zajednice na Urijama, i trenutno radi u prvoj smjeni, ali ukoliko bude bilo potrebe organizovaće se i druga smjena, kažu iz Doma zdravlja.

– Ostale porodične ambulante trenutno  rade  u normalnom režimu. Naravno, nošenje maski  i održavanje distance je i dalje obavezno.  I ovaj put zamoljavamo građane da  najave  dolazak na pregled. Jer tako ćemo omogućiti da na adekvatan način dobiju zdravstvene usluge, a skratiće čekanje i sebi i ljekarima – rekla je dr Đerić.

Izvor: Kozarski