Druga ovogodišnja Kulturno-zabavna manifestacija „Selo veselo“ , održana je 25. juna , u Donjoj Dragotinji. U višečasovnom programu, brojni posjetioci su pratili nadmetanja u tradicionalnim i atraktivnim disciplinama i poljoprivrednom kvizu , u čemu su se takmičile ekipe sela : Gornja Dragotinja- Marini , Donji Volar , Cikote i Donja Dragotinja.

Najuspješnija na ovoj manifestaciji bila je Donja Dragotinja , koja je , uz ekipu Gaćana,  drugi učesnik finala kulturno-zabavnog karavana „Selo veselo 2017“.

U kulturno-zabavnom programu nastupili su članovi folklorne i pjevačke sekcije „Donja Dragotinja“ , izvorne grupe , muzičari , pjevači narodne muzike ,  narodni umjetnici i mladi sportisti ovog kraja.

“Selo veselo“ je tradicionalna i jedna od najposjećenijih manifestacija prijedorskog „Kulturnog ljeta“  , a njen cilj je oživljavanje i unaprijeđenje društvenog života u ovdašnjim selima.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Prijedor , medijski pokrovitelj  IPC „Kozarski vjesnik“ , a prijatelj manifestacije : „Autotransport“ Prijedor.

Kulturno-zabavni karavan “Selo veselo“ , 16. jula 2017. godine , stiže u Gornju Lamovitu.

Prijedor24h/Saša Goronja