Posljednjeg dana službene posjete Kanadi, premijerka Srpske Željka Cvijanović posjetila je Kompaniju “Šobotek” u Hamiltonu.

Vlasnici kompanije, Čedo i Vlado Šobot su među uspješnijim privrednicima u Hamiltonu. Razgovarano je o mogućoj ekonomskoj saradnji i investiranju u Republiku Srpsku.

Posljednji dan posjete Kanadi premijerke Cvijanović bila je prilika da se predsjednica Vlade Srpske u obilasku kompanije Šobotek upozna sa radom kompanije i da sa srpskim privrednicima razgovara o eventulnoj ekonomskoj saradnji.

Vlasnici komapnije Čedo i Vlado Šobot upoznali su premijerku Cvijanović sa svim proizvodim kapacitetima ove komapnijen koja je zahvaljujući kapitalnim investicijama lider na polju dizajna, proizvodnje i postavljanja arhitektonskih zidnih panela.

Kompanija Šobotek zapošljava više od tri stotine radnika, a mnogi od njih su srpskog porijekla. Kao lider u svojoj oblasti kompanija Sobotek uspješno širi svoj prozivodni pogon van sjevernoameričkog kontinenta, posluje i u Beogardu, a nakon razgovara sa premijerkom Cvijanović najavljena je mogućnost poslovanja i investiranja na teritoriji Republike Srpske.

U okviru službene posjete Kanadi, premijerka Srpske razgovarala je u Torontu sa ministarkom za državljanstvo i imigraciju Vlade kanadske provincije Ontario, Laurom Albaneze. Cvijanovićeva je razgovarala i sa uticajnim privredicima, a domaćin ovog susreta bila je ugledna privrednica srpskog porijekla, Rebeka Mekdonald.

RTRS