Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić pozvao je nadležne institucije da ispitaju incident u kojem je napadnuta predsjednik Udruženja “Majke enklave Srebrenica i Žepa” Munira Subašić, te da, ukoliko postoje elementi za krivicu, procesuiraju lica koja su izazvala incident.

“Vjerujem da će nadležne institucije na adekvatan način odreagovati u danima kada su nam posebno potrebni prisebnost, mir i međusobna podrška i tolerancija. Pozivam i ostale medije, odnosno portale, da doprinesu smirivanju tenzija u Srebrenici, jer iskrivljene informacije ne doprinose nesmetanom obilježavanju stradanja svih naroda Srebrenice”, istakao je Grujičić u saopštenju.

Pojedini mediji su prenijeli da je ispred centra u kojem se nalaze prostorije Udruženja “Majke Srebrenice” u Potočarima bačen kamen na automobil Udruženja.

Portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar potvrdio je da je u 16.45 časova Policijskoj stanici Srebrenica prijavljeno da je u mjestu Potočari došlo do oštećenja putničkog automobila.

“Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Srebrenica, a istraga je u toku”, naveo je Bobar.

Srna/ATV