Prijedorska policija prijavit će nadležnom tužilaštvu austrijskog državljanina inicijala C. H. koji je prije nekoliko dana lažno prijavio krađu Audija A4, vrijednog 30.000 maraka, kako bi naplatio štetu kod osiguravajućeg društva u Austriji.

– On je u maju, audijem austrijskih registarskih oznaka, proizvedenim 2010. godine, došao u BiH, te zbog manjeg kvara na motoru vozilo ostavio u jednom autoservisu u Prijedoru. Vlasniku servisa rekao je da audi isiječe i dijelove proda – saopćila je Zvezdana Alendarević, portparol PU Prijedor.

Kako dodaju iz policije, vlasnik autoservisa vozilo je isjekao u dijelove, od kojih je jedan dio ugradio u vozilo iste marke koje je u servisu već bilo na popravci, dok je drugi dio skladištio – kako u prostorijama servisa, tako i u dvorištu kuće jednog od svojih radnika, nadomak Prijedora.

Alendarević pojašnjava kako je C. H. po ponovnom dolasku u Prijedor tamošnjoj Policijskoj upravi prijavio krađu audija, a potom podnio zahtjev za izvod iz službenog policijskog zapisnika, odnosno dokaz podnesene prijave, radi naplate štete kod osiguravajućeg društva u Austriji.

Iz policije navode da su od vlasnika autoservisa oduzeti svi pronađeni mehanički dijelovi audija, te šasija isječena u dijelove, kao i vozilo iste marke koje je bilo u autoservisu, a u koje su ugrađeni dijelovi isječenog četverotočkaša.

S obzirom na to da je C. H. trenutno u Austriji i nije dostupan policiji, kriminalistička obrada će biti izvršena naknadno, a protiv njega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela.

Faktor