Ispred Centra za socijalni rad u Ulici Miška Kranjca 12 u Beogradu, muškarac nožem ubio ženu i zadavio četvorogodišnje dijete.

Teže povrede nožem zadobila tri radnika Centra i jedan prolaznik koji su pokušali da zaustave nasilje. Ministar Policije Srbije Nebojša Stefanović zakazao hitan sastanak sa ministrima pravde i rada.

Ljekari nisu uspjeli da se izbore za život djeteta koga je otac zadavio, a žena je preminula na licu mjesta, javlja izvještač RTS-a.

Ubistvo se dogodilo oko 15.15 ispred Centra za socijalni rad u Rakovici.

Kako saznaje RTS, muškarac je doveo dijete u Centar za socijalni rad kako bi ga vratio majci, u kontrolisanim uslovima. Međutim, ispred Centra je došlo do svađe, kada je muškarac napao ženu i dijete.

Na licu mjesta su se zatekli komunalni policajci koji su reagovali i najverovatnije spriječili veći zločin.

Policija je odmah poslije prijave zločina blokirala Centar za socijalni rad i uhapsila napadača, a uviđaj je u toku.

Na lice mjesta došlo je pet ekipa Hitne pomoći koje su ukazale pomoć povrijeđenima.

Kako javlja izvještač RTS-a sa lica mjesta, tri radnika Centra i jedan prolaznik su sa teškim tjelesnim povredama nanesenim nožem prevezeni na VMA. Nisu u životnoj opasnost.

Tijela ubijenih su i dalje ispred Centra, gdje su došle i forenzičke ekipe. Mjesto ubistva obezbjeđuje veliki broj policajaca, a oko Centra su se okupili i građani.
Povodom današnjeg zločina, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović zakazao je hitan sastanak sa ministrima pravde i rada, Nelom Kuburović i Zoranom Đorđevićem.

Današnje ubistvo se dogodilo samo nekoliko dana nakon što je, takođe u blizini Centra za socijalni rad na Novom Beogradu, muž ubio ženu, a onda je sutradan izvršio samoubistvo.

RTS/RTRS