U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje smanjenje oblačnosti, pa će biti pretežno sunčano vrijeme, sa temperaturom i do 32 stepena Celzijusova.

Јutro će biti promjenljivo oblačno, na istoku ponegdje sa slabom kišom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeoriloškog zavoda.

Tokom noći će biti pretežno oblačno i mjestimično, sa kišom i pljuskovima, a do jutra u većini predjela biće suvo uz promjenljivu oblačnost, dok je na istoku i dalje moguća mjestimična slaba kiša.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog smjera, u Hercegovini umjereno jaka bura, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najniža jutarnja temperatura od 10 do 16 stepeni, na jugu od 17 do 22 stepena, a najviša dnevna od 24 do 29, na jugu do 32 stepena Celzijusova.

U Republici Srpskoj i FBiH danas je sunčano i toplo vrijeme.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica 15, Mrakovica i Han Pijesak 23, Kalinovik i Čemerno 25, Drinić, Kupres i Sokolac 26, Novi Grad, Krupa na Uni, Bihać i Livno 27, Gacko, Mrkonjić Grad, Prijedor, Sanski Most i Srebrenica 28 stepeni.

Ribnik, Sarajevo, Tuzla, Srbac, Јajce i Zvornik 29, Banjaluka, Šipovo,Bugojno i Drvar 30, Rudo, Foča, Nevesinje, Bijeljina i Doboj 31, Višegrad, Neum i Zenica 32, Bileća 33, Stolac 34, Trebinje 35 i Mostar 37 stepani Celzijusovih.

Izvor: SRNA/RTRS