Opštinski odbor HDZ-a BiH Kiseljak optužio je SDA u ovoj opštini da politizuje svaki početak nove školske godine, te oštro osudio poruku koja je upućena Hrvatima na sastanku Savjeta roditelja Osnovne škole “Kiseljak 1- Bilalovac” da kao takvi jedino mogu ići u Hrvatsku.

Iz OO HDZ-a BiH Kiseljak navode da je krajnje nekorektno i neprihvatljivo da učesnici ovog sastanka upute brojne uvrede i ispolitizovane poruke načelniku opštine Kiseljak Mladenu Mišuriću Ramljaku.

“Vrijeđanje Ramljaka išlo je do te mjere da je njemu lično i narodu kojeg predstavlja uskraćeno da se smatraju Hrvatima, te poručeno da kao takvi, mogu jedino ići u Hrvatsku”, navode iz OO HDZ-a BiH Kiseljak.

U saopštenju se dodaje da su na ovom sastanku, između ostalih, bili i glavni imam Kenan Bajrić, koji je i predsjednik Savjeta roditelja, te direktor škole Nermin Merhemić, koji je predsjednik Medžlisa u Kiseljaku, prenosi Hrvatski medijski servis.

Iz ove stranke ističu da je neprihvatljivo da hrvatski narod u BiH, kao jedan od konstitutivnih, i dalje mora trpjeti ovakve napade i negiranje njegovog postojanja.

“Nadamo se da će nadležne institucije pronaći krivca i za javno podsticanje bojkota nastave ne u jednoj, nego u sve četiri škole koje rade po bosanskom planu na području opštine Kiseljak”, navodi HDZ u saopštenju.

Izvor: Srna/RTRS