Manifestacija “Kulturno ljeto Prijedor 2017”, koja je trajala tri mjeseca, završena je večeras prezentacijom domaće kuhinje i nastupom kulturno-umjetničkih društava sa područja grada.

Na gastro prezentaciji predstavilo se osam udruženja, a u folklornom dijelu nastupilo je 10 kulturno-umjetničkih društava sa područja Prijedora, kao i mališani vrtića “Radost”.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković zahvalio je svima koji su doprinijeli bogatstvu sadržaja tokom tri mjeseca koliko je trajala ova manifestacija.

“Bilo je ovo dugo i toplo ljeto koje su raznim sadržajima upotpunili svi poslenici kulture u gradu i svojim sugrađanima i gostima našeg grada predstavili duhovno i materijalno bogatstvo, te bogatu traiciju naroda sa ovih prostora”, rekao je Đaković.

Prijedorsko “Kulturno ljeto” počelo je 1. juna i do danas je održano 46 različitih sadržaja. Održana su četiri koncerta, 12 izložbi, 17 folklornih nastupa, pet pozorišnih predstava, jedan književni i dva turistička programa i pet revija filmova.

Ovogodišnje kulturno ljeto u Prijedoru po strukturi programa činilo je 25 umjetničkih programa, četiri dječija i 17 programa zasnovanih na tradiciji, a pored dešavanja u gradu, gotovo polovina sadržaja održana je po mjesnim zajednicama.

Izvor: Srna/RTRS

RTRS