Fudbaleri Rudar Prijedora danas (16 časova) u okviru osmog kola Prve lige Republike Srpske gostuju u Etno selu Stanišići kod lidera Zvijezde 09. Biće to derbi dva prvoplasirana kluba i edini pretendenata koji su davno istakli da idu na titulu i plasman u Premijer ligu BiH.

-Očekuje nas pravi derbi, derbi kola i ekipe sa istim ambicijama kao i mi. I jedni i drugi imamo ambicije plasmana u Premijer ligu BiH i ova utakmica će pokazati sav kvalitet Prve lige Republike Srpske u Etno selu Stanišići. Smatram da smo ekipa koja može odgovoriti svim zadacima tako i ovom gostovanju, izaći neporaženi iz ovog meča, iako je cilj tri boda, da se bodovno izjednačimo sa protivikom. Vjerujemo u ekipu, samo je stvar pristupa, želje, možda odluči jedan detalj, individalni potez. Smatramo da će biti tvrda utakmica sa malo golova. Osim toga mnogo bolje igramo na strani nego na domaćem terenu, tako da je i to naša mala prednost. Pod znakom pitanja je samo Ognjen Davidović, dok su svi ostali igrači spremni za derbi – istakao je Saša Keranović, pomoćni trener Fudbalskog kluba Rudar Prijedor.

Jedan od aduta trebalo bi da bude defanzivac Novica Petrović koji bi svojim iskustvom mogao da bude presudan faktor na terenu.

-Čekali smo ovu utakmicu i vjerujem da ćemo pokazati naš pravi kvalitet. Za rivala imamo ozbiljan tim, čeka nas i dobar teren, svi smo spremni i zadovoljni. Nemamo šta da izgubimo, idemo da pobijedimo. Nema kalkulacija, idemo na pobjedu, naš cilj se zna, nadam se da neće izostati pozitivan rezultat – rekao je Novica Petrović.

prijedor24h