Mokar kolovoz i učestali odroni, kao i povećan broj saobraćajnih nesreća, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u većem delu BiH, saopšteno je iz BIHAMK.

Zbog saobraćajnih nesreća trenutno se otežano saobraća na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Kladanj (na dve lokacije kod Olova), zatim na magistralnom putu M-17 Maglaj-Doboj, kod mesta Moševac, kao i na magistralnom putu M-16 Jajce-Banja Luka, kod mesta Podbarevo.

Uskoro se na svim pomenutim lokacijama očekuje normalizacija saobraćaja. U višim predelima mestimično ima slabijih snežnih padavina, ali se sneg ne zadržava na kolovozu. Sneg je počeo padati i na planini Jahorini, gde trenutna temperatura iznosi minus jedan stepen.

Iz BIHAMK savetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (deonici Ljubogošta-Pale) i dalje traju radovi u tunelu Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima iz BIHAMK izdvajaju magistralni put M-17 lokalitete Donji Hadžići, Drivuša i Konjic (kod mosta). Na mestima izvođenja radova vozila saobraćaju jednom trakom.

Na GP Gradiška pojačan je ulazak vozila u BiH, dok na ostalim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Podsećamo da je zbog radova u Hrvatskoj sužen kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se na ovom prelazu tokom dana saobraća sporije, saopšteno je iz BIHAMK.

EuroBlic