Ako se ovih dana zadesite u Engleskoj, svratite u bar “Chart Room”. Ali, pod uslovom da niste mlađi od 12 godina ili sa sobom ne vodite dijete ovih godina.

Naime, Bob Higinson je vlasnik vintidž kafića u Engleskoj, koji je u žižu javnosti dospio zbog jedne pomalo nesvakidašnje odluke. On je u svoj lokal dozvolio ulazak sa psom, ali ne i sa djetetom koje je mlađe od 12 godina!

Kako i sam kaže, linč roditelja je očekivao, ali uprkos svemu ne odustaje od ove odluke! Na tabli na vratima lokala, ljubazno se mole roditelji sa djecom mlađom od 12 godina da potraže drugo mjesto gdje će popiti piće.

Koliko se god njegova odluka činila strogom i kontroverznom, Higinson je svoje argumente iznio u TV emisiji “This Morning”:

– Prije svega smo željeli da stvorimo prijatnu atmosferu, u kojoj će posjetioci moći da se odmore, u miru pročitaju novine, pobjegnu od gužve i dreke na poslu, saobraćaju… Takođe, u kafiću se nalaze lijepi i vrlo skupi artefakti, a mnogi od njih su u prethodnom lokalu razbila nemirna djeca” – rekao je on.

Reakcije su različite – neki vlasnika ohrabruju i podržavaju, dok drugi ovakvu odluku smatraju uvredom.

Izvor: N1