Na Radio-televiziji Republike Srpske se sve radi u skladu sa zakonom i transparentno, te ne postoji nijedan dokument koji je donesen, a predstavlja nekakvo krivično djelo, kaže u intervjuu za Srpskainfo generalni direktor RTRS-a Draško Milinović.

“Mi znamo da pojedine partije imaju za cilj da RTRS kriminalizuju, da udare na kredibilitet Јavnog servisa Republike Srpske da bi percepcija kod stanovništva bila – nemojte njima da vjerujete. Tu postoji nekoliko promašaja, prvo to nije moguće jer onaj ko ratuje s medijima, osuđen je na propast. Znamo da im je cilj napraviti RTRS kriminalnim, ali to prosto nije istina. Mogu da podnose krivične prijave koliko god žele. Pozvao sam nadležno tužilaštvo da što prije ispita sve njihove navode i što prije dođe na RTRS i uzme svu dokumentaciju, ako postoje bilo kakve neregularnosti. Kad je riječ o krivičnim prijavama, znamo da je tu riječ o politici. Čak su i toliko nemušto napisane, da sam se šokirao neznanjem predstavnika nekih političkih partija, jer oni ne znaju o čemu pričaju. Tvrdim da je to mlaćenje prazne slame, ali ako dođe do bilo kakvog postupka, sa zadovoljstvom ćemo dokazati da je ovdje sve u skladu sa zakonom”, kaže Milinović.

On dodaje da je danas očigledno sve dozvoljeno, i da će učiniti sve što je u njegovoj moći da i pravda i pravednost budu u jakoj vezi s odgovornošću za javno izrečenu riječ.

Na pitanje zašto je RTRS postao glavna meta opoziciji, Milinović je odgovorio:

“Moram da podsjetim na nekoliko stvari koje su se desile prethodnih godina. Znate da je opozicija u Republici Srpskoj donijela odluku da ne dolazi na RTRS. Postoje na desetine dopisa kojima su traženi komentari, gostovanja u emisijama i gdje su novinari pokušavali da dođu do njih. Oni su tada imali političku odluku da ne dolaze na RTRS iz nekog razloga”.

Dodao je da su pojedini lideri opozicije javno rekli da su pogriješili što nisu dolazili na RTRS.

“Sad je lakše napadati RTRS i govoriti da smo mi režimski, i donekle mogu i da shvatim taj politički stav, ali ne mogu da shvatim zamjenu teza, jer na našem desku postoje stotine dopisa gdje su oni odbijali dolazak na TV. Danas kada pogledate vijesti i dnevnike, vidjećete da imate sve opozicione lidere predstavljene i mislim da je to najbolji odgovor i tako ćemo i nastaviti. To znači da će i pozicija i opozicija biti zastupljene u informativnim emisijama”, istakao je Milinović.

On naglašava da je priča opozicije o kriminalu na RTRS, uperena prema informativnom programu, koji bi da prilagode po nekom drugom mjerilu.

Izvor: Srpskainfo