Direktor BHRT Belmin Karamehmedović rekao je da su ponovo snimljena tri pitanja i odgovori direktorke Izetbegović jer je u prvobitnoj verziji bilo problema sa tonom i svjetlom.

Prvobitno je intervju trebalo da bude emitovan 25. oktobra, ali je iznenada otkazan bez detaljnijeg objašnjenja. Potom je bez najave intervju emitovan prethodne večeri nakon čega se u javnosti počelo polemisati da je intervju ponovo snimljen, zbog određenih spornih detalja iz prvobitne najave intervjua.

Karamehmedović je pojasnio da su neki dijelovi intervjua ponovo snimljeni.

“Zbog određenih tehničkih problema prilikom snimanja intervjua, prije svega s mikrofonim na koji je govorila direktorka Sebija Izetbegović, a bilo je i nekih problema sa svjetlom ponovo smo snimili određene dijelove. Najveći dio intervjua smo pokušali spasiti, a ljudima iz tehnike je trebalo nekoliko dana da to završe i to je bio razlog što intervju nije objavljen 25. oktobra. Intervju nije ponovo sniman, već su dosnimljena tri pitanja, odnosno odgovori direktorke Sebije kod kojih smo imali tehničke probleme”, rekao je Karamehmedović.

Negirao je da je u ovom slučaju bilo političkih pritisaka, već se isključivo radilo o tehničkim problemima.

ATV