Pere Č. pobegao je iz zatvora da bi video ženu, ali se ubrzo sam vratio natrag

Pere Č. (30) pobegao je iz zatvora Zadruga u kom boravi zbog teške krađe i pokušaja ubistva. Pere je pobegao u utorak i navodno otišao kući da bi proveo neko vreme sa suprugom. Međutim, članovi porodice su ga uverili da mu nema vajde od bega i da će se samo uvaliti u još gore neprilike, te se brže bolje vratio iza rešetaka.

Kako prenose hrvatski mediji, Pere je uhapšen nakon što je početkom godine sa suprugom krao metalnu konstrukciju s kuće u izgradnji u Zemuniku kraj Zadra. Njih je u krađi uhvatio vlasnik (62) kojega su “zadarski Boni i Klajd”, kako su ih Zadrani prozvali, fizički napali i teško povredili. Slomili su mu nos, razbili zube, polomili rebra i povredili kičmu. Komšija (52) je zatvorio kapiju dvorišta kako bi ih sprečio da pobegnu, ali je i on sam tom prilikom teško povređen. Pere je na njega krenuo automobilom, srećom komšija je odskočio, ali je Pere kolim srušio ogradu i nastavio da beži. Negde na pola puta je shvatio da mu je ispala tablica sa kola, pa se sa suprugom vratio na mesto zločina, na kojem su se već okupili ljudi.

Kako tvrde očevici, Pere se zaleteo kolima u masu kako bi ih rasterao da bi mogao da uzme tablicu koja mu je ispala. Uskoro je došla i policija koja ih je ganjala sve do Zadra gde su i uhapšeni.

ALO