U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na regionalnoj cesti R-420 Grude – Posušje poginula je jedna muška osoba inicijala M.B. iz Tomislavgrada, a povrijeđeno je navodno pet osoba, no još uvijek nije poznat stepen povreda te da li su povrede opasne po život.

– Pet osoba iz saobraćajne nesreće je trenutno na obradi, tri ženske i dvije muške osobe.  Više informacija o njihovom zdravstvenom stanju će se znati naknadno – potvrdili su iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Navodno, sudarila su se dva automobila i to Golf 2 sa prikolicom i BMW ali pod kojim okolnostima je došlo do saobraćajne nesreće još uvijek nije poznato.  U oba vozila su bile po tri osobe. Prema informacijama do kojih smo došli poginuo je muškarac koji je bio za volanom golfa. U nesreći su sudjelovala dva vozila, i to jedno vozilo iz Tomislavgrada i jedno iz Posušja.

Iz MUP-a ZHK su nam potvrdili da je uviđaj okončan te da je saobraćaj,  nakon što je tri sata bio u potpunosti obustavljen, nešto iza 16 sati ponovo u funkciji.

Faktor