Žene koje uživaju u seksu prije trudnoće postaju zabrinute kada zatrudne. Hoće li intimnost više ikada biti kao prije? Može li seks biti bolji? I koliko će tijelu uopće trebati vremena da se oporavi od trudnoće? Mnoge žene zabrinute su hoće li biti privlačne partneru za vrijeme i nakon trudnoće. Udobnost u trudnoći vrlo je bitna, pa tako i za vrijeme seksa.

Dolazak djeteta često znači prekid seksualnih odnosa, ne samo na period dok se tijelo žene oporavi, već i duže, zbog dojenja, noćnih buđenja djeteta i spavanja u istoj sobi. Žene nakon poroda imaju potrebu biti intimne s partnerom, ali u smislu zagrljaja i poljubaca.

Obaveza koju sa sobom nosi roditeljstvo čini odnos između žene i muškarca još privrženijim pa ta zrelija intimnost čini odnos zanimljivijim. Dok su u mladim danima ključ dobrog seksualnog života učestali odnosi, s vremenom se kriteriji mijenjaju. Novosti u krevetu i iznenađenja više nisu prioritet, već ih zamjenjuju duga maženja i psihička intimnost.

Sigurnost koju parovi imaju kada postanu porodica s djetetom nikada ne bi mijenjali za uzbudljiv seksualni život iz mladosti.

I zato, bez brige.