“Avazova” priča o herojskom činu prijedorskog policajca Slađana Dačića (28) privukla je veliku pažnju javnosti u BiH i regionu. Naši reporteri bili su danas sa Dačićem, koji je prepričao šta se tačno sinoć (ponedjeljak) desilo.

Podvig Dačića, koji je svojom požrtvovanošću spasio 22-godišnjeg N.M. (22) iz hladne rijeke Sane, izazvao je lavinu pozitivnih komentara na društvenoj mreži Facebook.

Naši čitaoci imali su samo riječi hvale za ovog uposlenika Jedinice za podršku Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata u Banjoj Luci.

Ovo su samo neki od brojnih komentara na objavljeni tekst:

– Ljudino, ljudska. Taman kad pomislim da smo svi grozni, pojavi se neko ko mi misli okrene na pozitivu. Neka ljudi, respekt.

– Ma ti si, druže,osvjetlao obraz cijelome ljudskome rodu. Ostat ćeš zapamćen po dobrom djelu, herojstvu. Rizikovao si život za nepoznatog čovjeka, još u takvim uslovima. Najveća ti je nagrada osjećaj koji te sada ispunjava, ali i Bog dragi je to sigurno zabilježio. Hvala ti što postojiš, plemenita dušo!

– Svaka čast, dobro dijete. Neka te zdravlje i sreća prate cijeli život!

– Bravo, ljudino. Spasio si mnogo više od jednog života. Svako dobro da te prati!

– Slađane, za tvoju hrabrost malo je bilo šta da kažem. Mogu samo reći da si čovjek koji ima srce veće od neba.

– Gest za svaku pohvalu. To je ono ljudsko što bi svako trebao posjedovati, ali nažalost malo nas je. Zar je teško biti čovjek?

– To se zove biti čovjek, pa onda heroj. Bravo, ljudino!

– Ko spasi jedan ljudski život, kao da je spasio cijeli svijet.

– Svaka čast, Slađane. Da budeš zdrav i sretan. Veliko hvala za tvoju hrabrost i dobrotu.

– Svaka čast, momče. Puno zdravlja i sreće ti želim.

Avaz