Gradska uprava Prijedor će na osnovu provedenog konkursa za stipendiranje, u školskoj 2017/18.godini stipendirati  77 studenata i 51 učenika, što su  rezultati provedenog konkursa koji su danas objavljeni na zvaničnoj stranici grada Prijedora.

Grad Prijedor  u novembru prošle godine raspisao  konkurs za dodjelu 140 novih stipendija za školsku  2017/18. godinu. Riječ  je  o 80 stipendija za redovne studente prvog ciklusa studija i 60 stipendija za učenike srednjih škola.

Po objavljenim rezultatima je vidljivo da za sada nisu dodijeljene tri studentske  i devet učeničkih stipendija.

Na konkurs je pristiglo  ukupno 357 prijava , a  od tog broja  je 319 prijava ispunjavalo uslove konkursa.

Konačna lista je dobijena na osnovu bodovanja prema Pravilniku  o stipendiranju, objavljen na veb-stranici Grada, jasan i transparentan, pa svako može da vidi da li je tačno izbodovan.

Pored novih stipendija, grad će nastaviti da stipendira i dosadašnje stipendiste koji su za to ispunili uslove , a riječ je o 90 studenata, 30 apsolvenata i 96 učenika., što , uz novih 128  stipendista, iznosi  ukupno 346 stipendista za tekuću školsku godinu. Studentska stipendija je 120, a učenička 70 KM.

Ono što je zanimljivo je da  , zbog neispunjavanja uslova , nisu dodijeljene stupendije  za studije njemačkog jezika, ekologije i matematike, a kada su u pitanju srednje škole, ostale su nedodijeljene stipendije za elektro tehničara te po  dvije  stipendije za mašinskog, farmacetuskog,bankarskog i ugostiteljskog tehničara.

U budžetu grada je za stipendije i jednokratne pomoći za studente planirano ukupno 400 000 KM.

prijedorgrad.org