Žene širom svijeta oduševljene su japanskom masažom Zogan, što u prevodu znači “stvaranje lica”. Već poslije dvije nedjelje rezultati se jasno vide jer efikasno “pegla” bore i koža postaje zategnuta i glatka. Osim toga, nestaje otečenost i podbulost lica i podočnjaka, a rješava se i problem podbratka.

Efekat je jak jer se masiraju magične tačke ljepote. Masažom se izbacuju toksini i višak vode, poboljšava cirkulaciju tkiva, jača i revitalizira koža.

Masaža se praktikuje svakodnevno i traje šest, sedam minuta. Prvo se očisti lice i nanese ulje od pamuka pošto ga koža lako upija. Dobro je i maslinovo ili bademovo.

Kozmetičar koristi obje ruke, odnosno vrhove prstiju. Počinje se od čela, prsti se spoje na sredini i “vuku” ka sljepoočnicama nekoliko puta. Zatim se prelazi od sljepoočnica, tik uz kosu pored obraza istom linijom duž vrata do dekoltea.

Treći potez su krugovi, kreće se od korijena nosa preko podočnjaka i luka ispod obrva do korijena nosa. Masaža se završava odozdo ka gore u smjeru donja vilica – obrazi i jagodice lica – korijen nosa. Ne radi se ako je osoba prehlađena, curi joj nos i ima povišenu temperaturu.

STIL