Ljubomir Đurković (54) i Nemanja Živanović (26) teško su povrijeđeni u tuči do koje je jučer došlo u mjestu Mišići nadomak Milića.

Kako saznajemo, Đurković se na lokalnom putu u Mišićima najprije posvađao sa Nemanjom, da bi potom sve preraslo u fizički obračun. Đurković je u jednom trenutku posegnuo za drvenom tojagom, kojom je po glavi izudarao mladića, nanijevši mu teške tjelesne povrede.

Potom je Đurković nasrnuo i na Nemanjinog oca, Milu Živanovića (59). Stariji Živanović se, međutim, uspio domoći sjekire, kojom je uzvratio Đurkoviću, kojem je tom prilikom nanio teške tjelesne povrede.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, sukob između Đurkovića i Živanovića, koji žive u neposrednoj blizini, kulminirao je fizičkim obračunom nakon njihove dugogodišnje netrepeljivosti i stalnih sukoba.

Đurković je zbog zadobijenih povreda prevezen u Univerzitetsku bolnicu Foča, dok je Nemanja Živanović zbrinut u Univerzitetskom kliničkom centru Banja Luka.

Mile Živanović je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nanošenja teške tjelesne povrede.

Uviđaj su obavili policajci Policijske stanice Milići, koji su izuzeli tragove i predmete koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, kao i sredstva izvršenja krivičnog djela.

O incidentu je obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo.

Izvor: Faktor