Pravobranilaštvo Republike Srpske podnijelo je tužbe kojima traže poništenje tri kupoprodajna ugovora Grada Doboja. Gradonačelnik Obren Petrović, kako su utvrdili, nije poštovao proceduru pri prodaji prostorija u Ćuprijskoj i Ulici Kneza Lazara.

Grad Doboj je u junu prošle godine poslovni prostor u Ćuprijskoj ulici nezakonito prodao Slađanu Јoviću i Goranu Simiću, navedeno je u izvještaju Pravobranilaštva. Objašnjavaju da nekretnine nije moguće prodati samo odlukom gradonačelnika.

Službenica za odnose s javnošću Pravobranilaštva Srpske, Ljudmila Perić, kaže da to nije moguće bez obavezno pribavljenog mišljenja Pravobranilaštva i bez obavezne odluke Skupštine Grada Doboja za prometovanje tih poslovnih prostora.

Gradonačelnik nije imao saglasnost ni za prodaju dva poslovna prostora u Ulici Kneza Lazara, koje je kupio Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS iz Klokotnice. Na pitanje zašto su tako postupili, iz Službe za odnose s javnošću Grada Doboja ne odgovaraju. Nismo dobili ni komentar propusta koji je utvrdila Uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

– Čak je u jednom od ovih slučajeva kupovine poslovnih prostora nadzor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove poništio upis prava svojine na poslovni prostor koji je bio na Gradu Doboju – navela je Perićeva.

Podsjećamo, da je kompanija “Novosti” ranije saopštila da su prostorije u Ćuprijskoj njihove, da ih je Grad uzurpirao i za 62.000 KM prodao Goranu Simiću. On je u medijima tvrdio da je prostorije kupio za prijatelja Slađana Јovića, nekadašnjeg načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Doboja. Ovaj nekadašnji visoki gradski funkcioner rekao je da nema komentar na navode iz medija i tužbe Pravobranilaštva.

RTRS