U Pozorištu Prijedor sutra od 20 časova biće premijerno izvedena predstava “Film je gotov, CTRL-ALT-DEL”, prema tekstu Vilijama Metrosimeonea, u režiji Belinde Božičković i izvođenju prijedorskog Dramskog studija “Živko Desnica”.

Ova predstava je pripremljena u rekordnom roku i bavi se u svijetu veoma aktuelnom temom vršnjačkog nasilja.

Glumica Dana Poletan kaže da joj je drago što su igrali svoje vršnjake, kao to što im je rediteljka pružila mogućnost da u dijaloge ubace neka svoje fraze kako bi temu što više približili.

Rediteljka Belinda Božičković istakla je zadovoljstvo što je dobila priliku da radi sa ovom mladom ekipom.

– Oni su stvarno talentovani i vrijedni i onda je taj rad bio veoma lagan. Predstavu smo završili za dvadeset dana, što je kratak vremenski period, s obzirom na to da oni nemaju velikog pozorišnog iskustva – naglasila je rediteljka.

Božičkovićeva je dodala da je tekst inspirisan istinitim događajem, kada je 1998. godine jedan dječak u SAD ubio pet vršnjaka u školi, oca i majku.

– Tekst je napisan godinu dana kasnije i predstava se izvodi širom svijeta, bez naplaćivanja autorskih prava, kako bi svi progovorili o temi koja je, nažalost, sve prisutnija i kod nas – navela je ona.

U predstavi igraju Dana Poletan, Slađana Buvač, Tijana Došen, Katarina Balaban, Ivana Kesić, Milovan Srdić, Tanja Piljić i Vasilije Pačariz.

RTRS