Vozač kamiona koji je probio ogradu mosta kod sela Mijatovac i ostao da visi iznad Morave skoro dva sata spasen je i prevezen u bolnicu u Ćupriji. Na auto-putu Beograd – Niš kod Jagodine saobraćaj je satima bio u prekidu.

FOTO: BLIC / RAS SRBIJA

Promrzli vozač je iz preventivnih razloga prevezen u bolnicu u Ćupriji jer je promrzao i u stanju šoka.

Njega su iz kabine izvukli policaci, vatrogasci i putari.

Na auto-putu Beograd – Niš kod Jagodine odvijala se prava drama kod sela Mijatovac kada je kamion paraćinskih registracija srušio ogradu mosta.

Vozač je satima bio zarobljen u kabini koja je visila s mostaFOTO: BLIC / RAS SRBIJA
Vozač je satima bio zarobljen u kabini koja je visila s mosta

Naime, do nesreće je došlo oko sedam sati jutros. Prema nezvaničnim informacijama vozač je zaspao za volanom i zato je sleteo sa puta i probio ogradu na mostu.

Kabina kamiona i deo kamiona visili su iznad Velike Morave, a vozač je satima bio zarobljen u kabini.

Na licu mesta su bili policija, vatrogasci, hitna pomoć i spasioci.

Putari su ostali na licu mesta i čekaju dizalicu da sklone kamion kako bi saobraćaj nastavio dalje da se odvija bez zastoja.

– Kabina kamiona, u kojoj je vozač, visi iznad reke, prikolica je poprečena, ali je saobraćaj ka Beogradu prohodan u levoj traci za putnička vozila – rečeno je jutros Tanjugu u MUP-u.

Kamion visi iznad Velike MoraveFOTO: RTS / SCREENSHOT
Kamion visi iznad Velike Morave

Saobraćaj na ovoj deonici bio je u zastoju i formirala se kolona vozila duga više od 15 kilometara. Za saobraćaj je celo jutro funkcionisala samo traka od Beogada ka Nišu.

Blic