Šestočlana porodica Kurić iz jajačkog naselja Šibenica živi na rubu egzistencije. Šerif i Amira imaju četvero dece i nigde ne rade. Ni sami ne znaju na kakve se sve načine snalaze kako bi preživeli, a Šerif je bio primoran i nelegalno prodavati drva za ogrev.

– Počeo sam prošlog mjeseca izdržavati kaznu kućnog pritvora u trajanju od osam meseci zbog preprodaje drva. A to mi je bila jedina opcija da prehranim porodicu – govori Kurić za Avaz.ba.

Radio je mnoge teške poslove kako bi porodici osigurao kakve-takve uslove za život.

– Radio sam neko vreme na građevini, ali ni toga nema uvek. Nikad nisam birao poslove. Kazna me sprečava da zaradim za hranu svojoj deci – priča ovaj otac.

Kurićima je izostala pomoć i od nadležnih institucija.

– Imam osećaj da se više pomaže onima koji se lažno predstavljaju nego onima kojima je pomoć zaista potrebna, a to se i dokazalo poslednjih dana, jer su neki prevaranti otkriveni – dodaje Šerif.

Najmlađe dete u porodici Kurić ima osam meseci, a najstarije osam godina.

– Mi ne tražimo mnogo, potrebne su nam osnovne životne namirnice, sredstva za higijenu i nešto pelena za decu. Iako živimo u katastrofalnim uslovima, to sada i nije toliko bitno, samo da nam je da imamo dovoljno hrane da preživimo dok Šerifu ne istekne kazna – ističe Amira.