Vodostaj Sane u odnosu na sinoćnja mjerenja jutros je niži za oko 30 centimetara, potvrđeno je iz gradskog Odsjeka Civilne zaštite Prijedor.

– Prema posljednjim pokazateljima vodostaj iznosi 425 centimetra. Obzirom na smanjen priliv voda od topljenja snijega u slivnom području i nizak nivo intenziteta padanja kiše očekujemo dalji pad vodostaja u narednom periodu – kažu u Civilnoj zaštiti.

Vodostaji rijeka Gomjenice i Miloševice su ispod kritičnog nivoa i ne ugrožavaju stambene objekte i komunikacije u zoni ovih vodotoka.

U Civilnoj zaštiti navode da velik problem predstavljaju površinske vode zbog kojih je i dalje u zonama zahvaćenim poplavama zaplavljeno oko 100 stambenih objekata kao i značajan dio poljoprivrednih površina.

Usljed prodora plavnih voda i dalje je u prekidu put Prijedor – Bišćani.

U zonama koje su bile zahvaćene poplavom a u kojima je došlo do povlačenja plavnih voda potrebno je da ”Komunalne usluge” Dom zdravlja, ”Vodovod” , Teritorijalna vatrogasna jedinica ali i drugi nadležni pristupe mjerama asanacije terena i otkalanjanje posljedica poplave.

Avaz