Naslov bi bio u najkraćem odgovor na pokušaj Nebojše Vukanovića da još jednom prepere biografiju svog strica Milorada Vukanovića.

Klasičnom manuipulacijom i dokumentima koji ne demantuju ni jednu jedinu riječ iz našeg istraživanja, mlađi Vukanović sudbine Vladislava Turnića i Milorada Vukanovića stavlja u istu ravan i isti tekst, iako te sudbine nemaju nijednu dodirnu tačku, osim Turnićeve kuće, o kojoj je Milorad Vukanović mogao samo da sanja do prije par godina.

Vladislav Turnić je zbog svog patriotizma i osjećaja pripadnosti srpskom narodu osuđen u Splitu, kao i preostalih 13 Srba. Milorad Vukanović je jedini koji nikada nije osuđen, a upravo on je bio perjanica SDS pokreta u Dubrovniku.

Kako je moguće da zatvorske kazne dobiju ljudi čija je uslovno rečeno krivica bila manja, ako se uopšte može govoriti o krivici. Šta je Milorad Vukanović uradio da smekša sud u Splitu, i kako se izvukao od robije, pitanje je na koji bi dobro bilo da dobijemo odgovor.

Da je kojim slučajem Nebojša Vukanović napisao tekst samo o “patriotizmu” Milorada Vukanovića, bilo bi jasno da je stric priveden, ubrzo pušten i oslobođen. Za Srbina u ratu, pa još u Dubrovnku, nikakva tortura, šta su preživjeli drugi, koji nisu čak ni učestvovali u osnivanju SDS. Vladislav Turnić, poznato je, skupo je platio pripadnost svom narodu.

Za svog života nikada nije bacio kamen, na “ekstremne srpske nacionaliste iz okruženja”, što je nedvosmisleno Trebinje, kao što je to uradio Milorad Vukanović, u izjavi Hjuman Rajt Voču.

Ekstremni srpski nacionalsti iz okruženja su valjda bili pripadnici Vojske Republike Srpske iz Trebinja, među kojima su neki i rođaci Nebojše Vukanovića.

Vladislav Turnić nije bio član hrvatske delegacije u pregovorima u Cavtatu, Milorad Vukanović sam priznaje da jeste. Najzanimljivije od svega je što sam Vukanović svjedoči da je u prisustvu hrvatske delegacije kazao da Srbi nisu ugroženi i da je to što radi ЈNA okupacija.

Milorad Vukanović je tom izjavom pljunuo i na žrtvu Vladislava Turnića, jer je tom izjavom praktično tvrdio da nije ugrožen. Doktor Turnić je štaviše bio i maltretiran i osuđen, ali Milorad Vukanović nije nikada.

I sve ovo ne bi uopšte bilo bitno za ovu priču da Milorad Vukanović nije došao u posjed nevjerovatno vrijedne imovine, na način da je tuđi patriotizam bezprizornom kampanjom dovodio u pitanje, i da njegov rođak, da bi pokrio ovu imovinsku transakciju, nije ispisao ponjave besmislenih rečenica dokazujući nedokazivo, da je striko patriota.

Striko je i danas i devedesetih bio samo dobar trgovac!

Izvor: Trebinje059