U susret Svjetskom danu voda, 22. martu, u prijedorskom „Vodovodu“ planiraju nove projekte. Nakon višemilionskog projekta vodovodne mreže na području grada, slijedi rekonstrukcija u gomjeničkoj ulici ,,Ivo Andrić”.

U prethodnom periodu novu, ali i rekonstruisanu vodovodnu mrežu, dobilo je nekoliko hiljada Prijedorčana. Prijedorski „Vodovod“ nastavlja sa realizacijom niza projekata kojima bi se regulisalo vodosnabdijevanje mnogih gradskih naselja.

– U gradu na gradskoj vodovodnoj mreži imamo proširenje u naseljima Volar, u izbjegličkom naselju Stari Voćnjak i Kavanište, rekonstrukciju mreže u naseljima Orlovača, Donji Orlovci, Donji Garevci, slijedi rekonstrukcija u Ulici ,,Ive Andrića” u Gomjenici – rekao je Dragan Stamenić, rukovodilac Službe za razvoj i ekologiju ,,Vodovod”.

Rekonstrukcijom mreže u gomjeničkoj ulici, nove priključke za vodu i bolji pritisak dobiće više hiljada stanovnika ovog naselja. Biće urađen glavni vod u dužini od 3.800 metara i vod za kućne priključke. Sve to koštaće 222.000 maraka, a radovi kreću čim to vremenski uslovi dozvole, naglašava vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Tihomir Timarac.

– Pošto je prošle i pretprošlih godina realizovano mnogo projekata za vodosnabdijevanje i samu rekonstrukciju i izgradnju novih vodova, tako je i ovo, kao jedan dio kompletne cjeline, vrlo značajno za naš grad – dodao je Timarac.

Pored proširenja i rekonstrukcije centralnog vodovodnog sistema u prijedorskim naseljima, nastavlja se realizacija projekta vodovodnog sistema ,,Crno vrelo” koji bi riješio vodosnabdijevanje 12 mjesnih zajednica na području Prijedora. Povodom Svjetskog dana voda, prijedorski Vodovod u četvrtak, 22. marta, organizuje akciju prikupljanja kabastog i ostalog otpada u zoni bunara u Tukovima, u vremenu od 9 do 13 časova. Tema ovogodišnjeg Dana voda je ,,Priroda za vodu”.

I. Pekarić/KV