U Banjaluci je potpisan Sporazum o međusobnoj koalicionoj saradnji SNSD-a DNS-a i SP-a prema kojem su kandidature na predstojećim izborima za predsjednika Republike Srpske i za srpskog člana Predsjedništva BiH pripale SNSD-u. Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je ovo pobjednička kolicija, najavivši njenu veliku pobjedu na predstojećim izborima i obećavši stabilnu vlast i očuvanje Republike Srpske.

“Naša koalicija nikada nije bila dovedena u pitanje. Mogu garantovati političku pobjedu naše koalicije na predstojećim izborima”, rekao je nakon potpisivanja Sporazuma predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

PAVIĆ: VAŽNO DA POBIЈEDIMO

“Za nas je bitno da na oba nivoa dobijemo vlast, da dobijemo pojedinačne funkcije onda ćemo mi unutar koalicije sve lako dogovoriti”, naglaso je Pavić i ponovio stav nakon sjednice Predsjedništva DNS-a da će ova stranka i SP u zavisnosti od broja glasova prve birati među ostalim pozicijama.

“Mi smo garant stabilnosti u Srpskoj, poštovaoci Ustava i u budućnosti ćemo se koncentrisati na ekonomiju i zapaošljavanje”, izjavio je Marko Pavić, lider DNS-a.

Istakao je da je koalicija pokazala da ima snagu te da će u u narednom periodu odgovoriti na sve izazove.

ĐOKIĆ: TREBA NAM SNAŽNA SRPSKA

Predsjednik SP-a, Petar Đokić, rekao je da će koalicija nastojati da ostvari dobre rezultate te da očekuje da će građani dati koalciji još veću podršku na izborima.

“Treba da još više napora uložimo u obezbjeđivanju napretka i novih radnih mjesta. Usaglasili smo se da budemo posvećeni tom cilju i u naredne četiri godine. Srpska nam treba stabilna i institicionalno snažna”, zaključio je Đokić.

RTRS