Rudar Prijedor je pod dirigentskom palicom novog šefa stručnog štaba Nedžada žerića protiv tradicionalno neugodne, ali i značajno oslabljene Slavije iz Istočnog Sarajeva, odigrao kao preporođen i zabeležio ubedljivu pobedu od 4:0.

Gradski stadion u Prijedoru. Gledalaca: 100. Sudija: Milan Docić (Banjaluka) 7. Strelci: Jaćimović u 7, Jakupović (iz penala) u 36. i Ćatić u 50. i 55. minutu. Žuti kartoni: Vojinović (Rudar Prijedor), Butorović, Muharemović, Antić, N. Pušara (Slavija).

RUDAR PRIJEDOR: Hamzabegović 7, Jakupović 7,5 (od 73. Živanić -), Lolić 7 (od 81. Kovačević -), Vojinović 7, Pekija 7, Jaćimović 7,5, Gavranović 7, Ćatić 8, Marić 7, Dekić 7, Davidović 7 (od 57. Komljenović 7).

SLAVIJA: Butorović 5,5, N. Pušara 5,5 (od 75. Minić -), Popović 5,5 (od 46. Muharemović 5,5), Parađina 5,5, Bojanić 5,5, Hasković 5,5 (od 82. Škrba -), Milisavljević 5,5, Taušan 5,5, Antić 5,5, Babić 5,5, A. Pušara 5,5.

Igrač utakmice: Ervin Ćatić (Rudar Prijedor).

Rudar Prijedor je pod dirigentskom palicom novog šefa stručnog štaba Nedžada žerića protiv tradicionalno neugodne, ali i značajno oslabljene Slavije iz Istočnog Sarajeva, odigrao kao preporođen i zabeležio ubedljivu pobedu od 4:0. “Rudari” su ostali u formalnoj trci sa Zvijezdom-09 za titulom, ali je više nego jasno da su prokockali svoje šanse u prethodna dva kola kada su Semberci stigli do kapitalnih sedam bodova prednosti.

Rapsodija Prijedorčana počela je od prvog zvižduka sudije Milana Docića iz Banjaluke, a već u sedmom minutu Ognjen Jaćimović je pogodio mrežu “sokolova” i najavio trijumf domaćina. Do kraja prvog dela precizan sa jedanaest metara bio je i Demir Jakupović udvostručivši prednost.

U nastavku susreta domaći klub je postigao još dva pogotka, a oba puta u strelce se upisao Ervin Ćatić koji je potvrdio potencijal, a neverovatno je koliko su domaći igrači sa lakoćom stvarali šanse i rezultat je mogao da bude kud i kamo ubedljiviji. Sve to mogao je da posmatra i dojučerašnji šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac koji je krajem prvog dela igre stigao u svečanu ložu Gradskog stadiona u Prijedoru, u kojoj su bili i dojučerašnji direktor Vukašin Đaković i član uprave Ranko Vučković, ali su se svi držali podalje – stolicama, jedan od drugog, odnosno trećeg.

Da li je odluka Upravnog odbora kluba posle poraza u Etno selu Stanišići o smeni trenera Jelisavca ipak stigla kasno?

prijedor24h