Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i direktor firme “SB Laser” Edhem Bešić potpisali su ugovor o sufinansiranju rekonstrukcije dijela javnog puta i izgradnje trafostanice za potrebe rada proizvodne hale koja će biti izgrađena.
Vrijednost ovog projekta je oko 90.000 KM, pri čemu grad finansira 40 odsto, a “SB Laser” 60 odsto.

Riječ je o švajcarskoj firmi za proizvodnju metalnih sklopova koja namjerava da otvari svoj pogon u Hrnićima kod Trnopolja.

Direktor ove firme Edhem Bešić izjavio je novinarima da u nastojanju da investira u rodno mjesto u prvom planu namjerava da zaposli oko osam radnika, a kako već ima potpisane predugovore sa određenim kompanijama, plan je da posao dobije oko 30 radnika.

“Već smo kontaktirali rukovodstvo Mašinske škole u Prijedoru koje nam je dostavilo spisak od osam učenika koji trenutno imaju najbolji uspjeh, a u planu nam je i da ova škola izvrši obuku za varioce”, rekao je Bešić novinarima.

On je dodao da su već izabrana dva učenika koje žele odvesti u Švajcarsku radi upoznavanja o procesu rada i o tome šta zahtijevaju njihovi kupci.

Gradonačelnik Milenko Đaković je izrazio želju da Bešićev poslovni plan teče uspješno, te da se na poslovima koje nudi ova firma zaposli što više kvalifikovane mlade radne snage.

“Ovo preduzeće je već obezbijedilo 8,5 hektara zemlje, a mi ćemo, kako smo se i obavezali ovim ugovorom, obezbijediti kvalitetnu infrastrukturu, električnu energiju i prilazni put gdje će se dalje razvijati poslovni aranžman ovog preduzeća”, rekao je Đaković.

Ukupna vrijednost ove investicije iznosiće u narednom periodu oko dva miliona švajcarskih franaka.

RTRS/prijedor24h