ПРИЈЕДОР, 22. МАЈА /СРНА/ - Презентација бизнис планова.

Osnovna škola “Kozarac” i Ugostiteljsko-ekonomska škola Prijedor nagrađene su za prvoplasirani biznis-plan na lokalnom takmičenju učenika osnovnih i srednjih škola u oblasti preduzetništva i poslovnog planiranja pod nazivom “Preduzetnička obuka za mlade 2018”.
U kategoriji osnovaca prvo mjesto osvojile su učenice devetog razreda iz Kozarca Mineta Đonlagić i Jasmina Mahić za biznis-plan proizvodnja drvenih igračaka.

“Planirale smo biznis izrade igračaka od drveta, kao prirodnog materijala za djecu od jedne do sedme godine i trudile smo se da nam plan bude što kvalitetniji i realniji za primjenu u praksi”, istakla je Mineta.

U kategoriji sredoškolaca, prvo mjesto pripalo je učenici četvrtog razreda Ugostiteljsko-ekonomske škole Ivani Topić za biznis-plan proizvodnje namještaja od paleta.

“Moj cilj je bio da postignem što bolji rezultat, da plan bude i ekološki isplativ, a osvojenim prvim mjestom sam prezadovoljna, budući da će mi ova obuka biti korisna i u daljem školovanju”, navela je Ivana.

Uručujući priznanja najboljima, gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković naglasio je da je Grad odavno prepoznao značaj edukacije mladih u oblasti politike poslovnosti.

“Spremamo se za velika poslovna ulaganja i investicije, tako da je edukacija mladih koji bi u budućnosti mogli biti nosioci poslovnih aktivnosti veoma interesantna i tome posvećujemo punu pažnju zajedno sa uvođenjem što kvalitetnije praktične nastave u srednje škole”, rekao je Đaković.

Grad Prijedor u saradnji sa Agencijom za ekonomski razvoj Prijedora “PREDA-PD” od 2005. godine podržava projekat u kojem su u početku učestvovali učenici završnih razreda srednjih škola, a od školske 2013/2014. godine i učenici završnih razreda osnovnih škola.

Projekt menadžer Branislav Vujasin izjavio je novinarima da je kroz projekat preduzetničke obuke za mlade od 2005. godine prošlo oko 3.500 učenika srednjih i oko 120 učenika osnovnih škola, a edukovano je oko 15 profesora i desetak nastavnika.

“Konkurencija je i ove godine bila velika i moramo pohvaliti naše učenike što imaju veoma kvalitetne i kreativne ideje”, istakao je Vujasin.