U prostorijama Crvenog krsta Prijedor održano je takmičenje u poznavanju pokreta ove humanitarne organizacije. Učestvovalo je pet prijedorskih Osnovnih škola, a pobjedili su učenici Osnovne škole ”Kozarac” iz Kozarca.

”Spremali smo se, dobili smo pitanja. Pokazali smo sve ono što znamo o radu ove humanitarne organizacije”, navela je Sumea Arifagić iz Osnovne škole ”Kozarac” iz Kozarca.

Drugo mjesto na takmičenju osvojili su učenici Osnovne škole ”Dositej Obradović”, a treće učenici Osnovne škole ”Jovan Dučić” iz Lamovite. Takmičenje u poznavanju pokreta Crvenog krsta postalo je kao tradicija. Cilj je da se učenici upoznaju sa radom ove humanitarne organizacije.

”Oni na vrijeme dobiju materijale u svoje matične škole i pripremaju se. Kviz je osmišljen od četiri zadatka gdje ima jedan i šaljive prirode. To je ujedno i prilika da se drugari iz različitih škola druže, a i da nauče šta radi Crveni krst i postanu naši vrijedni volonteri”, rekao je Zoran Veselinović, sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Prijedor.

Svaka škola imala je tri predstavnika na takmičenju.

Izvor: kozarski