Nakon 2014. godine, na inicijativu osnovnih škola, ponovo je održana manifestacija za osnovce „Plešimo zajedno“. Na plesnom podijumu našlo se oko 180 osnovaca, koji su pokazali svoja plesna umjeća, koja su pripremali mjesecima. Sve je to pomno pratio stručni žiri i imao je, možemo sa pravom reći, pune ruke posla.

Kada je u pitanju kategorija od prvog do petog razreda, prvo mjesto i poklon bon od 300 KM osvojile su „Kočićeve zvjezdice“ iz OŠ „Petar Kočić“. Drugo mjesto i poklon bon od 200 KM pripalo je plesnoj grupi „Trnopoljski akrobare“ iz OŠ „Ćirilo i Metodije“. Treće mjesto i poklon bon od 100 KM osvojile su „Pčelice“ iz OŠ „Kozarac“.

U ovoj kategoriji, priznanje za najoriginalniju koreografiju dobila je plesna grupa „Kočićeve zvjezdice“ iz OŠ „Petar Kočić“, priznanje za najbolju uigranost dobili su „Mali plesači“ iz OŠ „Mladen Stojanović“, priznanje za najbolje opravdan naziv koreografije dobile su „Pčelice“ iz OŠ „Kozarac“, a za najbolji kostim „Panterice“ iz OŠ „Desanka Maksimović“.

U kategoriji od šestog do devetog razreda, prvo mjesto i poklon bon od 300 KM osvojila je plesna grupa „Dance girls“ iz OŠ „Desanka Maksimović“. Drugo mjesto i poklon bon od 200 KM otišlo je „Tinejdžerima“ iz OŠ „Branko Radičević“.  Treće mjesto i poklon bon od 100 KM osvojile su „Levisice“ iz OŠ „Petar Kočić“.

Priznanje za najoriginalniju koreografiju dobila je plesna grupa „Tinejdžeri“ iz OŠ „Branko Radičević“, priznanje za najbolju uigranost dobile su „Levisice“ iz OŠ „Petar Kočić“, priznanje za najbolje opravdan naziv koreografije dobile su „Shiny stars“ iz OŠ „Mladen Stojanović“, a priznanje za najbolji kostim „Starije mažoretkinje“ iz OŠ „Branko Ćopić“.

Poziv za učešće u takmičenju “Plešimo zajedno” uputili su Kompanija “ArcelorMittal Prijedor” i Udruženje građana „DON“. Prijatelji manifestacije bili su Grad Prijedor i Tvornica keksa i vafla „Mira“, Članica „Kraš grupe“. Manifestaciju su podržali i „Sport Vision“ i AQUA TIM. U revijalnom dijelu programa nastupili su članovi SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“, Plesni studio „TOP DANCE“ i učenici Muzičke škole „Savo Balaban“ okupljeni u muzičkom sastavu „THE BACHS“.

M.Stegić/Kozarski