Vlasnik lanca trgovina FIS i biznismen Pero Gudelj nakon tri godine je otkrio da nije pokušao izvršiti samoubistvo, već da su ga dvije nepoznate osobe željele ubiti u avgustu 2015. godine.

U šokantnoj ispovijesti na mjestu koje je posjetio prvi put nakon kobnog dana rekao je kako je tog dana imao dvije opcije – biti zapaljen u vlastitom automobilu ili dobiti tri metka u usta.

Na svom “Fejsbuk” profilu Gudelj se javnosti obratio putem videosnimka u kojem je iznio neke detalje događaja koji se zbio prije skoro tri godine, prenosi Klix.ba.

– Nalazim se na mjestu zločina gdje su me pokušali ubiti. Imao sam 10 sekundi da razmislim, da budem zapaljen u vlastitom autu ili da dobijem tri metka u usta, pošto su mi stavili pištolj u usta. Odlučio sam sam pucati. Neću da povezujem bivši ženu s ovim, ona nije kriva u tome, garantujem, niti je nacionalizam, niti je konkurencija ovo uradila – poručio je Gudelj.

On je istakao da ne želi o tom događaju govoriti mnogo te da će djeci sve ispričati kada napune 30 godina, jer i njih želi zaštititi.

– Hvala Bogu da sam živ, da sam sa svojom djecom, zaposlenima i da mogu doprinositi narednih godina FIS-u i Vitezu. To se desilo blizu moje kuće – rekao je on.

Gudelj je izjavio da su mu dvije maskirane osobe zaprijetile da dvije godine ne smije nikome davati njihov opis, a ukoliko bi progovorio da bi mu se desilo isto ili bi nastradao neko od njegove porodice.

– Svega se sjećam, ko mi je došao u prvim momentima. Pitali su me šta je bilo, sav potrošen sam izgovorio da želim biti mrtav -napisao je Gudelj koji često sanja traumu koju je proživio.

Biznismen iz Viteza se zahvalio bolnici i ljekarima u Novoj Biloj, kao i medicinskom osoblju na KCUS-u.

– Na putu sam već bio u komi. Hitnom i uspješnom operacijom, kao i višemjesečnim liječenjem ostao sam živ. Volju za život davali su mi moja djeca, mnogi prijatelji, uposlenici FIS-a, kao i osoblje bolnice na Koševu i mladi košarkaši koji su mi svojim skandiranjem poslali neku vrstu eha kako bih se probudio iz kome – poručio je Gudelj.

Vlasnik FIS-a je otkrio i da uskoro planira napustiti ovu kompaniju i otvoriti malu firmu sa tri uposlenika.

Podsjetimo, biznismen je prije skoro tri godine pronađen u svom automobilu koji je bio parkiran pored lokalnog puta u mjestu Krčevina, s ranom na glavi koja je nanesena vatrenim oružjem.

Srpskainfo