U Prijedor je stigla grupa od 46 učenika i tri nastavnika sa Kosova u okviru projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” kojima će domaćini biti njihovi vršnjaci i nastavno osoblje iz Osnovne škole “Branko Ćopić”.
Direktor škole Sanja Munjiza je potvrdila da su djeca i nastavnici stigli iz kosovskih mjesta Orahovca, Kosovo Polje i Ugljare koji će u Prijedoru boraviti do 23. juna.

“Djeca su smještena kod svojih domaćina i dalje aktivnosti odvijaće se prema ranije utvrđenom programu, uz maksimalno angažovanje da im ovaj sedmodnevni boravak kod nas učinimo što ljepšim i bezbrižnijim”, rekla je Munjiza.

Direktor Osnovne škole iz Ugljara Goran Jović je izjavio Srni da ovo nije prvi put da je u pratnji svojih učenika stigao u Prijedor.

“Prošle godine smo poneli lepe utiske i da nam nije bilo tako ne bismo sigurno došli ove godine”, istakao je Jović.

Za sve mališane sa Kosova i Metohije koji u sinoć oko ponoći stigli u Prijedor, danas je slobodan dan za upoznavanje i druženje sa domaćinima.

Iz kabineta gradonačelnika je potvrđeno da će sutra u 11.00 časova za njih biti organizovan prijem kod gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića, nakon čega će obići grad.

Za naredne dane planiran je, između ostalog i zajednički odlazak u bioskop, kao i obilazak legendarne planine Kozare i stratišta Gradina.