Miloš Milošević (31), policajac koji je ranjen prilikom pokušaja da savlada kriminalca Ivana P. (32) dok je “kalašnjikovim” pucao pred klubom “Manila” u Nišu, nakon zbrinjavanja u bolnici imao je samo jedno pitanje – kada će moći da se vrati na posao.

Miloševiću je napadač ispalio čak devet hitaca u noge dok ga je Milošević držao za cijev automata i spriječavao ga da napravi masakr neviđenih razmjera, a nakon operacije i zbrinjavanja oporavlja se u KC u Nišu.

– Uradio je intervenciju kako bih je i ja uradio, u skladu sa zakonom uz sve mere bezbjednosti za sve prisutne u vrijeme događaja. On ne želi popularizaciju kroz medije jer ističe da je samo radio svoj posao – kazao je kratko za Blic Milošev otac Jugoslav Milošević, koji je i sam policajac sa 36 godina radnog iskustva.

Miloševe kolege ponosne su na nesebičnost i požrtvovanost prilikom delikatne intervencije, ističući da je policajac u momentu donio hrabru i ispravnu odluku.

– U sekundi je donio pravu odluku kada se bacio na napadača i uhvatio ga za cijev automata. Osnovni cilj mu je bio da mu obori cijev ka podu, da ne može da puca u njega i ostale kolege. Da je napravio pogrešan korak, da je ustuknuo, zastao, vjerovatno bi ih napadač likvidirao, jer je odmah počeo da puca na njih. Napadač nije prestajao da puca sve vrijeme, imao je dva okvira na “kalašnjikovu”, kao na ratištu, zalijepljena jedan na drugi, a onesposobljen je tek u trenutku kada je probao da promjeni okvir, kada je ispucao jedan i pokušao da ubaci drugi u pušku – priča izvor.

Prva stvar koja je Miloša intreresovala nakon što se probudio poslije operacije u bolnici je – kada će moći da se vrati na posao.

– Njegovo osnovno pitanje ljekarima bilo je da li će moći i kada da se vrati u svoj tim, u jedinicu, to ga jedino muči. I kaže da bi opet isto uradio u svakom trenutku. On je zadobio teške povrede. Ima povredu obe potkoljenice, na intenzivnoj njezi će biti još nekoliko dana. Liječenje će trajati najmanje pet nedjelja na desnoj nozi, koja je manje povrijeđena, a na lijevoj i duže. On ima sedam prostrelnih rana na lijevoj i dvije na desnoj nozi. Sve vrijeme dok se rvao sa napadačem ovaj nije prestajao da puca, svi pogoci su u potkoljenice bliže skočnom zglobu – kaže naš sagovornik.

Kaže da je Miloš odrastao u policijskoj porodici pa je i sam riješio da krene očevim stopama i ubrzo postao jedan od najboljih.

– Odrastao je uz oca koji je policajac. Od malena zna te očeve odlaske po ratištima, po silnim intervencijama…Po završetku srednje škole otišao je u Sremsku Kamenicu, u centar za policijsku obuku, tamo je pokazao svoje kvalitete i rezultate. Bio je izabran za interventnu jedinicu u Beogradu i tamo je počeo radnu karijeru, gdje je radio oko pet godina. Poslije toga je pisao zahtjev da pređe u Policijsku upravu Niš, s obzirom na to da ima suprugu i dete i da ima riješeno stambeno pitanje u Aleksincu. Nakon izvjesnog vremena je uzet u Tim za brze intervencije sa još sedmoricom kolega, najboljih iz PU Niš – priča sagovornik.

Srpskainfo