U selu Prilužje u opštini Vučitrn rano jutros izboden je nožem Nikola Dejanović /23/, rečeno je Srni u Kosovskoj policijskoj službi /KPS/.

Iz policije navode da je Dejanović sa grupom srpskih mladića napadnut oko 2.30 časova na lokalnom putu, kada je, kako se sumnja, grupa albanskih mladića izašla iz automobila i nasrnula na Srbe.

Dejanović je izboden u stomak, te je odmah prebačen u bolnicu u sjevernu Kosovsku Mitrovicu, gdje se nakon ukazane pomoći uspješno oporavlja.

Mladići koji su bili s njim rekli su policiji da su Albanci žutim automobilom došli iz pravca Vučitrna, da su izašli iz vozila i poslije kraće prepirke nasrnuli nožem na Dejanovića.

Mima Kostić, jedan od predstavnika Srba iz Prilužja, rekao je za Srnu da je u posljednjih godinu i po dana ugrožena bezbjednost Srba u većinskom srpskom selu u opštini Vučitrn.

“Desetak srpskih pripadnika KPS-a koji su radili u Prilužju smišljeno su prebačeni na pozicije u Prištinu. U lokalnoj policijskoj stanici ostao je samo jedan Srbin policajac koji ne može da pokrije selo koje se prostire na više od 1,5 kilometara duž puta kojim neprestano prolaze Albanci”, kaže Kostić.

On dodaje da su mještani sela jutros zatražili da se u Policijsku stanicu rasporedi veći broj policajaca i da se postave kontrolni punktovi na prilazu Prilužju iz pravca Vučitrna i Obilića.

RTS