Politički analitičar Rajko Vasić rekao je večeras za RTRS da BiH ne može ići naprijed, jer nema unutrašnjeg dijaloga tri naroda.

– To je zemlja koja ne postoji. Narodi u BiH, uključujući i muslimane, nisu se borili za ovakvu Bosnu i Hercegovinu. Muslimani, sada Bošnjaci, borili su se za dominaciju nad druga dva naroda. Srbi i Hrvati nisu se borili za ovakav tor – rekao je Vasić.

On je istakao i da strani faktori ne žele da BiH ide naprijed jer nastoje da očuvaju status kvo, odnosno situaciju u kojoj su tri naroda zavadjena.

Govoreći o dolasku britanskih obavještajaca u BiH, Vasić je rekao da oni ne dolaze s ciljem suzbijanja ruskog uticaja, već, kako je rekao, suzbijanja Republike Srpske.

– Ako dolaze u BiH da nešto urade, to je zbog Republike Srpske, Milorada Dodika i SNSD-a – rekao je on i dodao da bi Dodik, izborom za srpskog člana Predsjedništva BiH, zaštitio Republiku Srpsku.

Govoreći o politizaciji slučaja “Dragičević”, Vasić je rekao da će SzP imati štetu od toga, što će pokazati i izborni rezultat.

– SzP ne razumije da ovo nije politička tema. Na izborima “igraju” političke teme, a ovo je tema istrage tužilaštva – rekao je Vasić za RTRS.