U italijanskoj regiji Trentino-Alto Adiđe počelo je izvođenje omladinske pozorišne predstave pod nazivom “U moru ima krokodila”, koja je nastala saradnjom mladih iz Prijedora i Trenta.
Riječ je o proizvodu treće pozorišne radionice za mlade, koja se, u saradnji mladih iz Prijedora i Trenta, realizovala u Prijedoru početkom jula ove godine u prostoru Javne ustanove “Centar Sunce”.

Predstava, koja nosi naziv “U moru ima krokodila”, i rađena je po istinitoj priči, govori o grupi mladih ljudi koji migriraju u potrazi za boljim životom.

Predstava u Trentinu ove godine prikazuje se u četiri mjesta, a to su: Kavaleze, San Lorenco in Banale, Bezenelo i Mecolombardo, a na jesen je predviđena premijera predstave pred prijedorskom publikom.

Ovo je treća po redu pozorišna radionica za mlade iz Prijedora i Trenta, čiji je organizator Udruženje Program Prijedora iz Trenta. Tokom prethodne dvije godine projekta realizovane su dvije pozorišne predstave: “Romeo i Julija” i “Okean” koje su izvedene i pred prijedorskom i italijanskom publikom.

Cilj radionice je kreativno izražavanje mladih kroz glumu kao instrumenat za upoznavanje i otkrivanje sebe samih, zbližavanje sa drugima, druženje, kao i izražavanje svojih osjećanja i potreba.