Stasao je u trebinjskom Leotaru, igrao za banjalučki BSK i Čapljinu, minule sezone nosio dres vicešampiona Republike Srpske Rudar Prijedora, a u tekućem prvenstvu igra za federalnog prvoligaša Zvijezdu iz Gradačca. Reč je o Nevesinjcu Ljubiši Pecelju, levonogom igraču koji igra na poziciji beka, a može da igra i ofanzivno, zavisno od uloge koju mu trener dodeli.

-Nikada nisam bežao od obaveza, uvek sam se trudio da ispunim očekivanja i postavljene zadatke koji su ispred mene. Znate kako je to u fudbalu, sve relativno. Eto, letos sam promenio sredinu i po početku sezone mogu da kažem da nisam pogrešio, da je moj dolazak u Gradačac pun pogodak, jer imam sjajnu priliku za potpunu igračku afirmaciju – rekao je na početku priče Ljubiša Pecelj.

Igrač rođen 29. septembra 1993. godine u Ljubinju odigrao je maksimalnih 270 minuta u Prvoj ligi Federacije BiH u crveno-belom dresu kluba iz Gradačca.

-Pobedili smo na otvaranju sezone kao gosti Orašje rezultatom 1:0, potom smo kod kuće dočekali prošlosezonskog premijerligaša Vitez i slavili 2:1, na toj utakmici sam postigao i prvenac u dresu Zvijezde, slavili smo zasluženo. Poslednjeg vikenda smo odigrali nerešeno 0:0 sa Igmanom u Konjicu i svi smo zadovoljni startom sezone. Malo ko je očekivao da ćemo imati ove rezultate, ali smo ispali u prvi plan Federalne lige i sada nas mnogi mnogo ozbiljnije doživljavaju i shvataju – nastavio je Pecelj.

Prema njegovim rečima Zvijezda ima potencijal za vrh tabele, ali da će povratak u Premijer ligu BiH biti i te kako komplikovan i zahtevan.

-Da iskren budem uprava kluba pred nas nije postavila nikakvo moranje niti ciljeve, rečeno nam je da igramo fudbal najbolje što znamo i možemo! Eto, počeli smo dobro, sa sedam startnih bodova od maksimalnih devet. Mnogi nas ubrajaju među najozbiljnije favorite za prvo mesto, kao bivšeg premijerligaša. Mi ćemo samo probati da igramo najbolje što možemo i znamo. Zadovoljan sam svojim igrama u prve tri utakmice, samo da tako nastavim i ja i klub – kaže pouzdani defanzivac.

Konkurencija u Prvoj ligi Federacije je ove sezone velika, o klubovima pretendentima za prvo mesto Ljubiša Pecelj kaže:

-Među prvim favoritima je mostarski Velež koji je i javno istakao ambicije za prvo mesto i povratak u Premijer ligu BiH. Tu je i sarajevski Olimpik koji ima iste ambicije, podiglo se i bihaćko Jedinstvo… Sva ova imena, zajedno sa našim klubom garantuju zanimljivo i uzbudljivo, neizvesno prvenstvo. Niajnse će da odlučuju.

Ljubiša Pecelj je jedan od glavnih aduta kluba iz Gradačca…

Sportski žurnal/Slavko BASARA