Zagrebačka policija još traga za akterom žestokog obračuna romskih porodica, 34-godišnjim Senadom Ahmetovićem, bh. državljaninom. U dramatičnoj pucnjavi uništeno je sedam automobila, dok je uhapšena grupa muškaraca koji su pucali iz automatskih pušaka u zagrebačkom naselju Vukomerec oko 19 sati u srijedu.

Uništena vozila

Istražitelji sumnjaju da je Ahmetović, koji je zet preminulog Šerifa Zahirovića, nakon čije su smrti krenuli obračuni i reketarenja, s balkona kuće u Porečkoj ulici u Zagrebu, ispalio iz automatske puške na desetine hitaca po vozilima, terasi kafića, ali i školskom dvorištu prepunom djece.

Također, policija sumnja da je Ahmetović istu noć pobjegao u Bosnu i Hercegovinu s obzirom na to da ima bh. državljanstvo. U svojoj kriminalnoj prošlosti Senad je promijenio nekoliko prezimena čineći razna krivična djela. U međuvremenu ostatak privedenih čeka ispitivanje u Državnom odvjetništvu, nakon čega će se znati hoće li za njih biti zatražen pritvor.

Navodni dug

Haos je krenuo u nedjelju nakon što je Šerif Zahirović preminuo u kafiću. Već sutradan Šerifovoj supruzi, Sarajki Zahirović na vrata su došli članovi porodice Osmanović, na čelu s Muharemom Osmanovićem. On joj je prijetio misleći da će tako izvući navodno 4.000 eura duga.

  • Foto: Zahirović: Osmanovići joj prijetili

    ” style=”box-sizing: border-box; position: relative; min-height: 1px; padding-right: 15px; padding-left: 15px; float: left; width: 705.594px;”>Zahirović: Osmanovići joj prijetili Zahirović: Osmanovići joj prijetili

No, umjesto vraćanja novca, Zahirovići su Muharema uvukli u kuću. Posjeli su ga na stolicu i krenuli mu prijetiti, a premlaćivanje su čak objavili na Facebooku. Pozvana je policija, koja je zbog prijetnji na kraju prijavila samo Kemala Zahirovića zvanog Mišo, koji je pušten na slobodu.

Filmske scene

Nakon torture Muharem se oglasio na Facebooku te je objavio svoje fotografije. Ubrzo potom ispred kuće Zahirovićevih odvijale su se filmske scene, a policija je uhapsila 19 osoba. Sukobljene porodice su se pravdale: “Mi pucali nismo. Oružje nemamo. Oni su napali nas!”.

Avaz/Index.hr