Stručnjaci tvrde da su sada pronašli bolje mesto za nanošenje parfema, neobično je ali garantuje duže trajanje parfema

Godinama nanosite parfem na zglob ruke ili na vrat? Stručnjaci tvrde da su sada pronašli bolje mesto za nanošenje parfema, neobično je, ali garantuje duže trajanje parfema.

Običan čovek bi pomislio da nanošenje parfema nije nikakva umetnost, ali modni znalci znaju da to nije najlakša aktivnost sa kojom se susrećete u svojoj bjuti rutini. Većina ljudi (bez obzira na kvalitet parfema) se susreće sa istim problemom: nakon nekoliko sati (ili nekoliko minuta), miris nestane.

Stručnjaci za parfeme otkrivaju da problem postojanosti parfema nije nužno vezan za njegov kvalitet, već i za mesto na koje ga nanosimo. Oni tvrde i da savršeno mesto za nanošenje parfema nisu ni vrat, niti zglob, već pupak!

Objašnjenje zvuči krajnje loguično, da je pravo čudo kako se toga neko nije dosetio još ranije: delovi tela koji isijavaju toplotu pojačavaju miris parfema. A pupak posebno dobro isijava potrebnu toplotu, jer se tu nalaze različite “pulsne tačke”. Na zglobovima i vratu su te pulsne tačke manje zastupljene, pa je miris manje intenzivan.

Telegraf.rs